سیر سیاه چه ضرری دارد 2023-12-16
10 مورد از مهم ترین خواص و مضرات سیر سیاه برای سلامتی
آنها معمولاً در سرخ کردن یا حتی درست مانند مارچوبه به خوبی آماده می شوند . برگ های سیر معمولاً نازک و همچنین به شکل حلقهدار هستند و رایحهای عالی ایجاد میکنند. در بالای هر کدام یک جوانه محکم بسته و در عین حال برآمده وجود دارد. آلیسین و آلیوم، دو جزء فعال سیر، میتوانند از ایجاد آنزیمهایی که سرعت تجزیه بافت استخوانی را تسریع میکنند، جلوگیری کنند. دی آلیل سولفید احتمالاً ترکیبات گوگردی متعددی است که کاملاً در قسمتهای سیر قرار دارد. این ترکیب گوگردی خاص در سیر در تحقیقات آزمایشگاهی تایید شده است که منجر به مرگ سلولی برنامهریزی شده (آپوپتوز) در سلولهای سرطانی سلول غیر کوچک ریه میشود.
برخی از مواد شیمیایی در سیر سفید طی فرایند تخمیر تخریب میشوند و این مواد شیمیایی خصوصاً آلیسین همانی هستند که عامل طعم تند و بوی خاص آن میباشند.. وقتی این مواد شیمیایی بهمرورزمان کهنه میشوند، طعمی شیرین و مطبوع به سیر میدهند.. شیوه گرمادهی به سیر از غلظت آلیسین کم میکند؛ اما خاصیت کلی آنتیاکسیدانی سیر را تقویت میکند.. آنتی اکسیدان ها در سیر به وفور یافت می شود ولی این ماده با تخمیر سیر سفید و تبدیل آن به سیر سیاه چند برابر می شود! بنابراین سیر سیاه چند برابر سیر تازه برای کنترل قند خون مفید است.
هر چه مخلوط طولانی تر بماند، طعم ها بیشتر با هم ترکیب می شوند. فلفل را به سلیقه خود اضافه کنید.سیر و همچنین مغزها را خرد کنید و پنیر را با دقت رنده کنید یا همه مواد را در غذاساز بریزید و مخلوط کنید. به گزارش سلام دنیا، ساقه های سیر ساقه های سبز رنگ نازک و خوش رنگی هستند که از پیاز سیر رشد می کنند.
یک مطالعه متفاوت به 60 فرد مبتلا به کلسترول بالا به مدت 12 هفته روزانه 6 گرم عصاره سیر سیاه یا دارونما داد. سیر سیاه کلسترول HDL را افزایش و نشانگرهای بالقوه بیماری قلبی را کاهش داد. خرید سیر سیاه از داروخانههای آنلاین، انتخابی هوشمندانه برای دسترسی به محصولی باکیفیت و دارای مجوز سازمان غذا و دارو است.
ترکیبات فعال موجود در این ماده میتوانند به کاهش فشار خون کمک کرده و کلسترول بد (LDL) را کاهش دهند. بدن انسان می تواند از طریق عملی که هموستاز نامیده می شود میزان قند خون را کنترل کند. اما اگر بدن درست عمل نکند و هموستاز به خوبی انجام نشود، بیشتر شدن قند خون از حد استاندارد باعث بیماری دیابت میشود. سیر سیاه باعث بهبود عمل هموستاز در خون شده و قند خون را کنترل می کند. با اینکه سیر سیاه بسیار مفید است، اما اگر بیش از حد مصرف شود، مانند هر ماده غذایی دیگری، میتواند باعث عوارض جانبی شود. افرادی که فشار خون پایینی دارند، باید با احتیاط بیشتری سیر سیاه را مصرف کنند.
درضمن چای خاصیت ادرارآور دارد و مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث کمآبی بدن شود. علاوه بر تمام عوارض مذکور در بخشهای پیشین، بهتر است بدانید مصرف بیش از حد سیر میتواند باعث درد ماهیچههای و کاهش اشتها شود. در طب سنتی بعضی از کشورها از سیر سفید و سیاه برای تقویت میل جنسی مردان استفاده میشود. آنتیاکسیدانهای موجود در سیر میتوانند بر جریان خون، میزان انرژی و سایر عناصر تأثیرگذار بر فعالیت جنسی اثر بگذارند. در یک مطالعه متفاوت، به ۶۰ فرد مبتلا به کلسترول بالا به مدت ۱۲ هفته روزانه ۶ گرم عصاره سیر سیاه یا دارونما داده شد. در پایان مطالعه، سیر سیاه کلسترول خوب را افزایش و نشانگرهای بیماری قلبی را کاهش داد.
برگ های سیر شامل مواد آلیوم متعددی هستند که علاوه بر این در پیاز گیاهان سیر قرار دارند. این نوع مواد ممکن است از آنزیمهای موجود در بدن که برای تجزیه بافت استخوانی مناسب هستند جلوگیری کنند. با افزایش سن، این امر برای جلوگیری از شکستگی و همچنین آرتروز ضروریتر میشود.
از آنجایی که آنها مستقیماً از پیاز سیر می آیند، این برگ ها همچنین حاوی منبع غنی از مواد مغذی و مواد معدنی حیاتی و همچنین مواد فعال و آنتی اکسیدان های خاصی هستند. همچنین سیر ممکن است باعث ایجاد وضعیتی به نام پمفیگوس، یک بیماری خودایمنی، شود. سیر حاوی ترکیبی به نام تیول است که میتواند این وضعیت را تشدید کند. مصرف سیر به مقدار زیاد در طول بارداری میتواند سبب القای زایمان شود؛ که این مسئله اصلا مطلوب نیست. مصرف مقدار زیادی سیر، با ویژگی ضد انعقادیاش، میتواند باعث هایفما شود یا آن را وخیمتر کند.
تحریک ترشح آلیسین همان چیزی است که سیر را به یک خوراکی ایدهآل برای کاهش فشار خون تبدیل کرده است – ولی این آلیسین در فرایند پخت و پز از بین میرود. بنابراین، اگر به دنبال کاهش سطح فشار خونتان هستید، باید سیر را به صورت خام میل کنید. طی مطالعهای در کشور ژاپن، مصرف قرصهایی با روکش رودهای از جنس سیر، سبب قرمز شدن غشای مخاطی معده میشود. این نتایج نشان میدهند پیش از مصرف سیر و محصولات مرتبط با آن باید احتیاط به خرج داد، زیرا ممکن است باعث ایجاد برخی تاثیرات نامطلوب بر سلامت معده شوند. اگرچه سیر سرشار از آنتیاکسیدان است، ولی طبق نتایجی که پژوهشگران هندی به دست آوردهاند، اگر بیش از اندازه مصرف شود میتواند باعث مسمومیت کبد شود. طبق یافتههای مشابهای که در گزارشی توسط دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا منتشر شد، با اینکه سیر در حقیقت غیر سمی است، ولی در صورت مصرف بیش از اندازه میتواند باعث آسیب کبدی شود.
این موجب کاهش التهاب در قلب و عروق و بهبود جریان خون میشود. با این حال، از آنجا که مطالعات انسانی کمی در مورد خواص سیر سیاه وجود دارد، توصیه میشود قبل از مصرف آن با دکتر تغذیه مشورت کنید. از سلامت مغز محافظت میکندمحققان معتقدند که التهاب سیستم عصبی ممکن است در ایجاد بیماری آلزایمر نقش داشته باشد. تحقیقات در مورد خواص سیر سیاه نشان میدهد که این ماده غذایی میتواند با کاهش التهاب از مختل شدن حافظه جلوگیری کند و عملکرد مغز را بهبود بخشد. سیر سیاه چربی خون را کاهش میدهد و از بیماری قلبی پیشگیری میکند.در یک مطالعه ۶ ماهه هم به افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب روزانه ۲۰ گرم عصاره سیر سیاه داده شد. کسانی که این عصاره را مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که از دارونما استفاده میکردند، آنتیاکسیدانهای بیشتری داشتند و از نظر سلامت قلب در وضعیت بهتری بودند.
خواص سیر سیاه موجب شده است که این فرآورده جایگاه ویژهای در طب سنتی و تغذیه مدرن داشته باشد. فواید سیر سیاه عمدتاً ناشی از فرآیند تخمیر آن است که منجر به افزایش غلظت آنتیاکسیدانهایی مانند S-allyl cysteine و ترکیبات فنلی میشود. این ترکیبات با کاهش استرس اکسیداتیو، نقش مؤثری در محافظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد ایفا میکنند. از دیگر خواصی که برای سیر سیاه برشمرده می شود، کاهش قند خون و پیشگیری از بروز دیابت است.
در فرآیند تبدیل سیر خام به سیر سیاه، آلیسین به ترکیبات آنتیاکسیدانی مختلف مثل آلکالوئیدها و فلاونوئیدها تبدیل میشود. مطالعه دیگری بر روی موش های مبتلا به آسیب کبدی نشان داد که سیر سیاه کهنه باعث کاهش ALT و AST – دو ماده شیمیایی در خون می شود که نشان دهنده آسیب کبدی است. به عنوان مثال یک مطالعه حیوانی نشان داد که سیر سیاه عملکرد کبد را در مورد آسیب مزمن کبدی ناشی از الکل، احتمالا از طریق فعالیت آنتی اکسیدانی آن بهبود می بخشد.
خواص سیر سیاه برای مردان به دلیل فرآیند تخمیر و افزایش ترکیبات زیستفعال در مطالعات علمی مورد توجه قرار گرفته است. پژوهشها نشان میدهند که این ماده میتواند نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و عروق ایفا کند. به طور خاص، مصرف سیر سیاه میتواند با کاهش سطح کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL به کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک کند. همچنین، مصرف سیر سیاه با بهبود گردش خون و کاهش فشار خون همراه است که به ویژه برای مردانی که در معرض خطر فشار خون بالا قرار دارند، مزایای قابلتوجهی دارد. این ویژگیها به دلیل تأثیر سیر سیاه در افزایش تولید هیدروژن سولفید و گشاد شدن عروق است که موجب اکسیژنرسانی بهتر به بافتهای بدن میشود.
به تنظیم قند خون کمک میکندقند خون بالا و کنترلنشده در افراد مبتلا به دیابت میتواند خطر عوارض مختلف از جمله آسیب کلیوی، عفونت و بیماری قلبی را افزایش دهد. در یک مطالعه روی موشهایی که رژیم غذایی سرشار از چربی و قند داشتند، مشخص شد که عصاره سیر سیاه میتواند کلسترول و التهاب را کاهش دهد و به تنظیم اشتها کمک کند. سیر سیاه برای لاغری، با ترکیبات زیستفعال منحصربهفرد خود، به کاهش وزن کمک میکند. وجود ترکیبات طبیعی گوگردی و پلیفنولهای سیرسیاه موجب افزایش متابولیسم و تسریع چربیسوزی میشود. این ترکیبات میتوانند از ذخیرهسازی چربیهای اضافی جلوگیری کرده و به بهبود ترکیب بدنی منجر شوند.
مواد مغذی این سیر با سیر معمولی متفاوت است و فواید متفاوتی برای سلامتی دارد. البته سیر سیاه از محصولات خوراکی رایج به شمار نمیرود، زیرا تولید آن دشوار و پرهزینه است. همچنین ممکن است متوجه شوید که از خوردن سیر سیاه به تنهایی لذت می برید زیرا ملایم تر از سیر خام است. یک مطالعه بر روی رت ها نشان داد که سیر سیاه می تواند التهاب مغز ناشی از بتا آمیلوئید را کاهش دهد و حتی حافظه کوتاه مدت را بهبود بخشد. سیر سیاه فراورده ای است که از تخمیر سیر معمولی در حرارت و رطوبت کنترل شده تهیه میشود. طی این روند سیر را بین ۵۰ تا ۹۰ روز در دمای تقریبی ۶۰ تا ۷۷ درجه سانتی گراد نگهداری میکنند.
در عوض میتوانید به پزشک مراجعه کنید و به دنبال درمانهای متداول باشید. همچنین برخی مطالعات مشاهدهای نیز نشان دادهاند مصرف خوراکی سیر میتواند باعث سوزش معده و حالت تهوع شود. بنا بر گزارشی نیز که توسط مدرسهی پزشکی هاروراد چاپ شد، سیر از آن دسته خوراکیهایی است که میتواند باعث بازگشت اسید به مری شود. در این مقاله قصد داریم به برخی عوارض جانبی بالقوهی مصرف سیر خام اشاره کنیم.
کبد به عنوان یکی از حیاتیترین اندامهای بدن انسان، ممکن است بر اثر مصرف بیش از اندازهی سیر آسیب ببیند. نباید پوست سیرها را بگیرید یا حبههای آن را از بوته جدا کنید. با این حال بهتر است با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید تا مشخص شود سیر سیاه برای شما بی خطر و مناسب است یا خیر. سیر همچنین به عنوان یک ضد اکسیدان قوی شناخته میشود و میتواند در محافظت از سلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو مفید باشد. حداقل کاری که میتوانید بکنید این است که در این خصوص با پزشک خود مشورت کنید و بعد تصمیم بگیرید.
بنابراین بیش از مقدار مجاز توصیه شده نباید از این محصول در طول روز استفاده شود. یکی دیگر از تاثیرات مثبت سیر سیاه، افزایش سوخت و ساز یا متابولیسم بدن است. به همین دلیل سیر سیاه نقش مهمی در کاهش وزن و روند لاغری افراد مبتلا به اضافه وزن دارد. در این میان بیمارانی که مشکلات تیروئیدی دارند نباید از سیر سیاه به وفور استفاده کنند، زیرا افزایش سوخت و ساز بدن می تواند مشکلاتی را برای این بیماران به همراه داشته باشد.
خیلی از مردم با همین تصور، این نوشیدنی را از زندگی خود حذف میکنند. سس سیر با صرف 30 کالری در هر 100 گرم، مقدار قابل توجهی در رژیم غذایی ایجاد می کند. آنها سرشار از فیبر هستند و همچنین حاوی مقادیر عالی ویتامین C و پرو ویتامین A هستند که از پوست و همچنین ریه ها محافظت می کند.
مهم است که بدانید، صرف طبیعی بودنش، مجاز نیستید بیش از حد استاندارد، آن را مصرف کنید؛ خصوصا اگر در حال مبارزه با برخی مشکلات و اختلالات مرتبط با قند و فشار خون هستید. یکی از کاربردهای سیر سیاه، کاهش فشار خون است که بیشتر در افرادی مورد استفاده قرار میگیرد که دارای فشار خون بالا هستند. طبق یک گزارش در کشور ایتالیا، بوی ناخوشایند بدن و بوی بد دهان دو مورد از رایجترین عوارض نامطلوب مرتبط با مصرف سیر هستند. عدم رعایت بهداشت شخصی تنها عامل بوی ناخوشایند بدن نیست، زیرا مصرف سیر نیز میتواند نتیجهی مشابهای داشته باشد. تجربه نشان داده است بوی نامطلوب سیر تا مدتها بعد از مسواک زدن هم در دهان باقی میماند.
که در واقع یک غنچه است و اگر روی پیاز باقی بماند، جوانه گل می دهد. طبق گزارشی که در وبگاه مدلاین پلاس منتشر شد، برخی جوشها نیز ممکن است در نتیجهی تماس مرتب با سیر به وجود بیایند. سیر به عنوان یکی از رایجترین اجزای اصلی آشپزی هندی، هزاران سال است که توسط انسان مصرف میشود. میتوانید سیر را به اندازه قرص خرد کرده و آن را با نوشیدنی مورد نظر خود قورت دهید. بوتههای سیر را خیس یا مرطوب نکنید، زیرا روند کهنهشدن سیرها مختل میشود. همانطور که دیدید بسیار مهم است تا با رعایت نکات مهم در خصوص عوارض هر محصولی سعی کنیم بیشترین بهره را از آن ببریم.
سیر ممکن است به کاهش بیماری های قلبی عروقی، کاهش سطح کلسترول و فشار خون بالا و کاهش سرطان های خاص کمک کند. همچنین ثابت شده است که سیر سیستم ایمنی را بالا می برد و التهاب را کاهش می دهد. ½ فنجان سوخاری خام علاوه بر منبع خوبی از کلسیم، منگنز و سلنیوم، منبع فوق العاده ای از ویتامین C و ویتامین B6 است.
شما میتوانید برگ سیر را خام بخورید، کبابی کنید، سرخ کنید یا بهعنوان سالاد سبزیجات استفاده کنید. قسمت های بالای ساقه لطیف ترین و خوش طعم ترین قسمت ها هستند و بسیاری از افراد از افزودن آن به سوپ و خورش لذت می برند. برگ سیر شاخه های سبز بلندی هستند که از پیاز سیر رشد می کنند و راهی شگفت انگیز برای افزودن طعم سیر به غذاهای مورد علاقه شما هستند. آنها کمی ملایمتر از حبههای سیر هستند که آنها را به پایهای عالی برای پستو، افزودنی به کیچ یا حتی به صورت سرخ شده با کمی نمک مصرف میکند.
اگر بپرسید “سیر سیاه برای چی خوبه؟” و سیر سیاه چیست ما جواب مستندی داریم. خواص سیرسیاه دکتربیز در ادامه ذکر می شود طبق تحقیقات علمی و مستند است. برای دیدن لیستی از چربی سوز های قوی میتوانید به مقاله نوشته شده غفاری با عنوان مراجعه نمایید. درواقع خواص چای سیاه به نوع و روش فرآوری آن بستگی دارد، نه فقط به محل کشت آن.
سیرساه همچنین ممکن است با داروی ضد HIV به نام ساکویناویر تداخل داشته باشد.
درضمن برخلاف تصور خیلیها که فقط چای ایرانی را مفید میدانند و چایهای سیاه را کلا رد میکنند، چای خارجی اگر باکیفیت و طبیعی باشد، خواصی مشابه چای ایرانی دارد. اگر چه سیر مملو از خواص و فواید شگفتآور برای سلامتی است، ولی تماس طولانی مدت با سیر ممکن است باعث ایجاد ناراحتی پوستی شود. طبق نتایج یک مطالعه، آنزیمی در سیر وجود دارد به نام آلیناز (alliin lyase) که میتواند باعث ایجاد این ناراحتی شود. اگزما نیز یکی از مشکلاتی است که میتواند از پس این حساسیت ظاهر شود. در این فرایند برای ایجاد قوام و چسبندگی مدنظر، به دما و رطوبتی کاملا تنظیمشده نیاز داریم. بوتههای سیر خام مدتی طولانی در دمای ۶۰ تا ۸۷ درجه سانتیگراد و رطوبت زیاد نگهداری میشوند و این کار موجب تغییر رنگ، بافت و مزه سیر میشود.
وقتی پیازهای این گیاه فضای کافی برای رشد داشته باشند، گیاه سیر معمولا به صورت دستهجمعی و در کنار هم رشد میکنند. انواع مختلفی از سیر وجود دارد، که محبوبترین آنها دو گونهی سیر سفید و سیر قرمز هستند. برای بهره بردن از مزیتهای سیر پخته برای سلامت بدن، سیر خام له شده را در انتهای زمان پخت به غذا اضافه کنید. (وارد کردن سیر به ترکیب غذا در ابتدای مراحل پخت مواد غذایی اشتباه است.
این ویژگیها، همراه با ارزش غذایی بالا، موجب شده است که سیر سیاه در طب سنتی و تغذیه مدرن بهعنوان یک ماده مغذی و پرخاصیت مورد توجه قرار گیرد. سیر سیاه و سیر معمولی برای درمان مشکلات جنسی نیز میتوانند مفید باشند، اما نتایج کاملا قطعی در این زمینه وجود ندارد. برخی از تحقیقات نشان دادهاند که مواد غذایی غنی از روی و منیزیم میتوانند در درمان زود انزالی کمک کنند، و سیر سیاه یک منبع غنی از این مواد است. اغراق در تبلیغات برندها در مورد خواص سیر سیاه برای درمان زودانزالی نیز باید با توجه و دقت بیشتری مورد نظر قرار گیرد.
یک مطالعه قدیمی تر در سال 2009 روی موش های دیابتی نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی سیر سیاه می تواند به محافظت در برابر عوارضی که اغلب ناشی از قند خون بالا هستند کمک کند. این تا حدی به این دلیل است که آلیسین، ترکیبی که بوی تند سیر را در هنگام له شدن ایجاد می کند به ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند آلکالوئیدها و فلاونوئیدها در هنگام تخمیر سیر سیاه تبدیل می شود. از دیگر موارد منع مصرف سیر سیاه می توان به افرادی اشاره کرد که با مصرف سیر دچار حساسیت و بروز واکنش های آلرژیک می شوند.
آنها را با مقداری روغن زیتون، پنیر پارمزان، ادویه و نمک مخلوط کنید تا یک پستوی تازه درست کنید. یا مقدار کمی از سیر را خرد کنید و به دستور تهیه سس سالاد ترکیبی مورد علاقه خود اضافه کنید . واقعا نیازی نیست که بخواهیم دربارهی اهمیت کبد در بدن بحث کنیم.
سیر سیاه دکتر بیزسیر سیاه خاصیت محافظتی برای کبد دارد و برای افرادی که به علائم کبد چرب مبتلا هستند مفید است. در واقع سیر سیاه هم خاصیت درمانی برای کبد دارد و هم خاصیت پیشگیری از بیماری های کبدی. یک غذای مناسب برای محافظت از کبد در برابر آسیب های کبدی ناشی از مصرف الکل است، به علاوه سیر سیاه می تواند چربی انباشته شده در کبد را کاهش دهد. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف بیش از حد سیر، چه تازه و چه سیاه، میتواند باعث مسمومیت شود. برای بهرهمندی از خواص سیر سیاه بدون داشتن هیچ عارضهای، پیشنهاد میشود که روزانه تنها یک تا دو حبه سیر سیاه مصرف کنید.
ترکیبات سولفوریک و آنتیاکسیدانهای قوی موجود در آن، رشد سلولهای سرطانی را مهار میکنند. مصرف سیر سیاه به دوران مصر باستان برمیگردد و همچنین از قدیم در طب سنتی هند و چین نیز کاربرد داشته است. حبههای پوست نگرفته سیر سفید به مدت ۴۰ روز تحت گرمای زیاد و رطوبت قرار میگیرند و تبدیل به سیر سیاه میشوند. سیر سیاه خاصیت ضد التهابی خوبی هم دارد و برای ورم مفاصل و دردهای ماهیچهای مفید است.گفته می شود خاصیت ضد التهابی سیر سیاه باعث پیشگیری از بیماری های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون می شود.
برای حفظ سلامت عمومی، مصرف روزانه 1 تا 2 حبه بهصورت خام یا همراه با غذا توصیه میشود. برخی افراد آن را به سالاد، غذاهای کمچرب یا نوشیدنیهای گیاهی اضافه میکنند تا جذب مواد مغذی آن افزایش یابد. همچنین، در طب سنتی کرهای، سیر سیاه را بهعنوان مکمل در نوشیدنیهای انرژیزا استفاده میکنند. علاوه بر این، سیر سیاه به شکل مکملهای غذایی، عصاره یا پودر نیز در دسترس است که میتواند در رژیمهای خاص مورد استفاده قرار گیرد. از نظر گوارشی، خواص سیر سیاه برای معده شامل کاهش تحریکات ناشی از ترکیبات گوگردی سیر خام است که باعث میشود مصرف آن برای افرادی که معده حساس دارند، آسانتر باشد. در زمینه لاغری، برخی مطالعات نشان دادهاند که سیر سیاه ممکن است با افزایش متابولیسم و کاهش اشتها در فرآیند کنترل وزن دخیل باشد.
با این حال، تاثیری روی تریگلیسیرید، کلسترول بد یا کلسترول تام نداشت. یک مطالعه به شرکت کنندگان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب روزانه 20 گرم عصاره سیر سیاه را به مدت 6 ماه داد. کسانی که آن را مصرف کردند در مقایسه با کسانی که دارونما مصرف کردند سطوح آنتی اکسیدانی بیشتری را تجربه کردند و شاخص های سلامت قلب را بهبود بخشیدند.
تا به حال درباره فواید و خواص سیر مطالب بسیار زیادی در بازده انتشار داده ایم. اما در این مقاله از مضرات سیر و درواقع عوارض جانبی سیر برایتان میگوییم. با ما همراه باشید و از مضرات سیر و ۱۷ ضرر و عوارض جانبی سیر آگاه شوید.